'Ihattaren wil niet stoppen met voetballen, maar wil wel vertrekken bij Sampdoria'

Mohamed Ihattaren wil niet stoppen met voetballen, zo zegt PSV-watcher Rik Elfrink. Dinsdagmiddag werd in Italiaanse media het gerucht verspreid dat dit wel het geval zou zijn. Mensen uit zijn omgeving hebben dit nieuws ontkend. Wel zou de middenvelder weg willen bij Sampdoria, aan wie hij wordt verhuurd door Juventus.

In oktober keerde de 19-jarige Ihattaren vanwege privéomstandigheden terug naar Nederland. Sampdoria kreeg geen contact meer met de middenvelder, dat hem huurt van Juventus. De Italiaanse grootmacht kocht Ihattaren op hun beurt weer voor twee miljoen euro van PSV. 

Ihattaren trainde bij Sampdoria een week mee met de selectie, maar moest toen een eigen trainingsschema gaan volgen omdat hij niet fit was. Tegenover het Algemeen Dagblad gaf hij aan zich ongelukkig te voelen in Italië. Sampdoria stoort zich aan het gedrag en een gebrek aan professionaliteit bij Ihattaren. De club zelf lijkt ook van hem af te willen. Pas in de winter kan de middenvelder van club wisselen en dus terugkeren naar Juventus. In Turijn is overigens ook geen plek voor hem in de selectie.