Erik ten Hag toch topkandidaat bij Bayern München, streep door Pochettino

Volgens BILD zou Erik ten Hag niet meer op het wensenlijstje staan van Bayern München, maar volgens het Franse medium Le Parisien is de Ajax-trainer inmiddels zelfs de topfavoriet om na dit seizoen het roer over te nemen in Duitsland. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Thomas Tuchel. Door de naam van Mauricio Pochettino kan een streep.

Volgens het Franse medium ziet Bayern München Ten Hag en Tuchel nog als enige ideale kandidaten voor de baan van hoofdtrainer. Pochettino werd donderdag door BILD al afgeschreven, dit omdat de oefenmeester geen Duits zou spreken. Eerder meldde De Telegraaf ook al dat alleen Ten Hag en Tuchel nog op het Bayern-lijstje staan.

Topkandidaat
Le Parisien meldt hetzelfde, maar voegt toe dat Ten Hag de topkandidaat is en dat Tuchel pas wordt benaderd als de Nederlandse oefenmeester de baan weigert. Beide trainers zijn al benaderd door Bayern München, maar voelden er niets voor om tijdens het lopende seizoen hun club te verlaten.

Positieve punten
Ten Hag zou om een aantal redenen een streepje voor hebben op Tuchel. De 49-jarige trainer van Ajax kent Bayern uit zijn tijd als beloftetrainer, spreekt perfect Duits en heeft de stem van Oliver Kahn, die vanaf 1 januari 2020 toetreedt tot het bestuur van de club. Ook denkt men dat Ten Hag beter om kan gaan met kritiek van lokale media, iets waar PSG-trainer Tuchel minder tegen bestand zou zijn.