Simons kan niet wachten op CL-duel met City: "We maken kans"

Xavi Simons kijkt uit naar het duel tussen zijn RB Leipzig en regerend Campions League winnaar Manchester City. De oud-speler van PSV weet dat het een zware wedstrijd zal worden, maar gelooft ook in de kansen van zijn ploeg.  

Voor Simons wordt het zijn tweede wedstrijd in het miljardenbal. De Oranje-international won zijn eerste duel in de Champions League met 1-3 van Young Boys. "Ik heb genoten van die wedstrijd, maar hier kan ik echt niet op wachten", aldus Simons in een interview op het clubkanaal van Leipzig. "Toen ik de hymne hoorde, had ik wel door dat iets serieus is. Ervan genieten en tegelijkertijd jezelf blijven, dat is het belangrijkste denk ik."

City, dat vorig seizoen voor het eerst beslag wist te leggen op de cup met de grote oren, is vanaf 21.00 uur te gast in Leipzig. "Kippenvel, heel mooi", aldus Simons. "Het wordt een mooie en hele zware wedstrijd, maar we spelen na een paar weken weer eens thuis en ik heb er zin in."

De voormalig PSV'er, die enorm op dreef is bij Leipzig (3 goals, 4 assists in 6 competitiewedstrijden), weet dat het City van Guardiola uitgaat van eigen krachten. "Ik denk dat iedereen hun speelstijl wel kent. Hoe ze met de bal zijn, de aanvallers die ze hebben. Maar een wedstrijd is fifty-fifty. We spelen thuis, dat is heel belangrijk. Natuurlijk hebben we respect voor ze, maar dit is een nieuw seizoen met nieuwe spelers en dus nieuwe kansen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers