Eredivisie-keepers maken geen goede indruk dit weekend: Wie maakte de grootste blunder?

In speelronde 19 waren er een aantal keepers nog niet helemaal scherp na de korte winterbreak. Er waren enkele sluitposten die een tegendoelpunt niet meer konden voorkomen na een blunder...! Welke doelman maakte dit weekend de grootste blunder?

Blunder Bijlow

Feyenoord-Vitesse was een wedstrijd die twee kanten op kon, maar door een inschattingsfout van Feyenoord-goalie Bijlow, viel het kwartje de kant van de bezoekers op. De international stormde uit zijn doel, maar dit had zeker niet het gewenste effect. De doelman mist de bal en Pedersen kon een goal van Openda ook niet meer voorkomen.

Blunder Hahn en Mous

Hahn keepte dit weekend bij Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk. De doelman heeft wel eens vaker last van een foutje en dit weekend was het wederom raak. Na een half uur spelen in de tweede helft werd de sluitpost opgejut en schoot de bal daardoor uit paniek weg. Ver kwam die bal echter niet, want RKC-spits Michiel Kramer kon de bal gemakkelijk aannemen en scoren.

Xavier Mous deed in dienst van sc Heerenveen hetzelfde. Hij speelde met zijn ploeg in De Grolsch Veste van FC Twente. Een terugspeelbal ketste van zijn voet en daardoor moest de doelman een doelpunt van FC Twente voor lief nemen. Ugalde stond op de goede plek en kon snoeihard binnenschieten.

Blunder Coremans

Op zondagmiddag was het de beurt aan Sparta-doelman Tim Coremans. Op bezoek bij Cambuur ging de goalie enorm in de fout en bracht zijn ploeg daardoor op achterstand. Een voorzet leek gemakkelijk in de handen van Coremans te belanden, totdat hij hem losliet en de bal via zijn knie over de achterlijn zag rollen. 

Blunder Vindahl Jensen

AZ-doelman Vindahl Jensen maakte het ook nog spannend voor zijn ploeg. Op bezoek bij AZ leek er niks aan de hand, maar na een ketser kwam de thuisploeg op 1-2. Een schot van Ben Rienstra leek een makkelijke prooi voor de Deense goalie, maar dat bleek heel anders te lopen. De bal verdwijnt achter de doelman van de Alkmaarders.