José Mourinho wijst eerste aanbieding na ontslag bij Manchester United af

José Mourinho zit nog maar een paar weken zonder club, maar had alweer de kans om aan de slag te gaan in de voetballerij. De Portugese trainer werd benaderd door Benfica, dat trainer Rui Vitoria afgelopen donderdag ontsloeg. De oefenmeester zag het echter niet zitten om aan de slag te gaan in zijn thuisland en wees de aanbieding af.

Benfica wil grote naam
De clubleiding van Benfica wil het liefste een grote naam binden als nieuwe trainer van de club. Nu Mourinho zonder club zit na zijn ontslag bij Manchester United, werd hem direct een aanbieding gedaan. De trainer voelt echter nog niets voor een terugkeer in de voetballerij, meldt Record. De 55-jarige oefenmeester werd afgelopen december de laan uit gestuurd bij de Engelse club, maar kreeg wel ruim 20 miljoen euro mee als afkoopsom.

Tweede termijn bij Benfica
Mourinho was al eens eerder kortstondig trainer van Benfica. Hij stond namelijk in 2000 negen wedstrijden voor de groep als interim-trainer na het ontslag van Jupp Heynckes. Toch had een terugkeer zowel verrassend als pikant geweest. De Portugees was namelijk tussen 2002 en 2004 hoofdtrainer van aartsrivaal FC Porto, met wie hij in 2004 de Champions League won.

Tekst gaat verder onder de foto

Matig seizoen
Benfica werd onder leiding van Rui Vitoria vorig seizoen tweede in de Portugese competitie. In het huidige seizoen staat Benfica na 15 wedstrijden op een 4e plaats. De 36-voudig kampioen van Portugal staat op negen punten achterstand van koploper FC Porto. Ook werd 'O Glorioso' al uitgeschakeld in Europa, waar het onder meer Ajax tegen kwam.