Verweij ziet Tadić niet verkassen: "Hij is Ajacied en hij blijft Ajacied"

Mike Verweij heeft zich in een podcast van De Telegraaf uitgelaten over een mogelijk vertrek van Ajax-aanvoerder Dušan Tadić. De Servische aanvaller wordt de laatste dagen gekoppeld aan het Turkse Besiktas, maar volgens de clubwatcher gaat hij helemaal nergens heen.

"Ik heb nagetrokken of het klopt dat hij op een vertrek bij Ajax aanstuurt. Als je dan mensen dicht om hem heen een bericht stuurt, krijg je alleen maar rode en witte balletjes. Met andere woorden: hij is Ajacied en hij blijft Ajacied", opent de verslaggever. "Hij heeft nog een contract en na zijn carrière zou hij nog een functie bij Ajax krijgen. Ik denk niet dat hij dat weg gaat gooien voor een club als Besiktas, met alle respect voor Besiktas." 

Een vertrek naar Besiktas lijkt uitgesloten, want Verweij plaatst wel zijn vraagtekens bij de situatie als er zich een mooie kans voordoet bij een Europese grootmacht. "Als er grotere clubs komen - in het verleden is hij in verband gebracht met Barcelona en Milan - dan denk ik dat hij dat wel wil", aldus Verweij, die van mening is dat de captain nog steeds van onschatbare waarde is voor Ajax. "We hebben tegenwoordig een Data-Duitser bij de club. Het is handiger om naar zijn statistieken te kijken. Als je de statistieken van Tadić ziet - en iedereen zag dat het qua spel beduidend minder was - zijn die nog altijd verbluffend. Elke trainer is gek als hij Tadić weg doet."

Tegengeluid

Marcel van der Kraan, chef-sport van de ochtendkrant, denkt dat speelminuten de doorslag gaan geven in zijn keuze. "De window sluit pas op 1 september. De competitie is dan al begonnen en dan is de grote vraag: hoe vaak gaat Tadić spelen? Er is veel kritiek op hem geweest, vanuit alle hoeken. Hij heeft niet gebracht wat hij vroeger altijd gebracht en iedereen ziet dat het iets minder wordt. Als hij merkt dat Steijn minder beroep op hem gaat doen of dat hij vaker vanaf de bank gaat beginnen, kan hij voor 1 september zeggen: bij Besiktas ligt een prima contract klaar, ik ga er alsnog heen."