"Het is verstandig als Gudde niet met de schaal komt"

Henk de Jong hoopt dat Eric Gudde, de KNVB-directeur die vorig seizoen besloot om SC Cambuur niet te laten promoveren, niet de schaal komt uitreiken bij een eventueel kampioenschap. De trainer denkt dat het verstandiger is om een ander te sturen. 

SC Cambuur stevende vorig seizoen af op het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie, maar door het stopzetten van de competities was promotie naar de Eredivisie niet mogelijk. Dit jaar promoveren de Leeuwarders alsnog. "Voor heel veel mensen is het normaal wat wij hebben gedaan", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is het echter niet".

Het feest kan vrijdag losbarsten als SC Cambuur van Helmond Sport wint. Bij een overwinning is het officieus gepromoveerd, omdat de concurrentie dan alleen maar in punten gelijk kan komen. Bovendien is het doelsaldo van de geelblauwen veel beter. Een eventueel kampioenschap en de daarbij behorende schaal kunnen later pas behaald worden. 

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Niet verstandig'

De Jong is echter van mening dat het beter is als Gudde daar niet bij aanwezig zal zijn. "Het is beter dat Gudde niet komt als wij nu de schaal uitgereikt krijgen. Ik heb toen geen toneelstukje opgevoerd, dit is hoe ik ben en ik sta er nog steeds achter. Hij moet niet komen, dat is niet verstandig. Op menselijk gebied bedoel ik dat, verder is het een hele nette man".