Ajax-spelers door het slijk gehaald: "Het is armoe, ze kunnen niet beter"

Marco van Basten laat in het Ziggo-programma Rondo geen spaan heel van de selectie van Ajax. De oud-prof denkt zelfs dat de selectie van de Amsterdammers dit seizoen niet meer beter gaat presteren.

Van Basten verwacht dat, na het ontslag van Steijn, geen enkele andere trainer kan presteren met het huidige materiaal. "Ik ben er bang voor...", zegt de oud-trainer bij Rondo. "Steijn wegsturen is op zich te billijken, maar wat krijg je ervoor terug? Is zijn vervanger wél in staat om met deze spelers wat te kunnen bewerkstelligen? Ik zeg het je, dat is ontzettend moeilijk."

Aan wie moeten spelers zich optrekken?

"Noem mij één speler in dit team waar de rest zich aan op kan trekken", vervolgt San Marco. "Van Sutalo werd een beetje verwacht, maar dat is 'm niet. Is het dan Brobbey? Of Bergwijn? Of Berghuis? Ik heb het niet gezien."

Een van de vele statistieken die de armoede bij Ajax laat zien is die van het aantal passes tussen Hato en Sutalo. De beide centrum verdedigers passte de bal maar liefst 82 keer naar elkaar tegen Utrecht (4-3 verlies). "Het is armoe, maar de spelers kunnen ook niet beter. Je kunt het allemaal drie keer zeggen, maar ze doen het niet."

Ook interessant