Steijn wilde heel ander Ajax dan Mislintat: "Tagliafico, Pavlidis, De Vrij..."

Maurice Steijn en Ajax zijn maandagavond in overleg uit elkaar gegaan. De prestaties van de trainer vielen al geruime tijd tegen, maar mede door het feit dat hij weinig inspraak had in het transferbeleid van de Amsterdammers mocht hij blijven zitten. De Telegraaf weet nu te melden wie er op het wensenlijstje van de Hagenees stonden.

Mike Verweij heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke transferdoelen van Steijn en komt op een paar opvallende namen uit. "Noa Lang, Jerdy Schouten, Nicolas Tagliafico, Calvin Stengs, Sergino Dest en Anwar El Ghazi sowieso. Maar ook Stefan de Vrij is in beeld geweest, Nick Olij wilde Steijn halen, Tasos Douvikas is Ajax mee bezig geweest, maar die wilde Mislintat allemaal niet. Ook Pavlidis is genoemd en die doet het nu natuurlijk ook aardig bij AZ. De laatste naam was Thiago Almada van Atlanta United."

De Ajax-watcher kan niet geloven dat al deze namen van tafel zijn geveegd door Mislintat. "Moet je kijken wat voor elftal je van deze spelers had kunnen maken. Dat Pavlidis en De Vrij ook zo maar van tafel worden geveegd is natuurlijk wel heel pijnlijk. Met het elftal dat Steijn heeft aangedragen had je geen zeventiende gestaan en dan had je ook een hoop geld in je zak gehouden."

Niet bewust gekozen voor weinig inspraak

Steijn zou volgens bepaalde mediums bewust gekozen hebben voor weinig tot geen inspraak bij het transferbeleid van Ajax, volgens Verweij is dit niet waar. "Er gaat een hardnekkig gerucht natuurlijk dat hij zou hebben getekend dat hij geen inspraak zou hebben op transfers. Dat is pertinente onzin. Toen hij zijn sollicitatiegesprek had, is afgesproken dat alles in goed overleg zou gaan. Maar elke naam heeft Sven Mislintat weer van tafel geveegd."

De transferzomer van Steijn in beeld: