'Geen akkoord tussen Doan en Mainz, Eindhovenaren vragen fikse transfersom'

Het Eindhovens Dagblad ontkracht het vermeende akkoord tussen Ritsu Doan en FSV Mainz 05. Meerdere clubs willen zich versterken met de 23-jarige Japanner, maar er is geen financiële noodzaak om de aanvaller te verkopen. Mocht het tóch tot een vertrek komen, verlangt PSV naar meer dan het eerder genoemde bedrag van vier á vijf miljoen euro. 

BILD bracht donderdagochtend naar buiten dat er een persoonlijk akkoord was bereikt tussen Doan en de Duitse club. Zij spraken over een transfersom van vier á vijf miljoen euro, maar volgens het Eindhovens Dagblad wil PSV meer geld verlangen. De huidige nummer twee van de Eredivisie maakt bijna wekelijks gebruik van de aanvaller en is daarom niet genoodzaakt om hem te verkopen. Daarnaast heeft de Japanse international nog een contract voor twee seizoenen.

PSV betaalde in 2019 7,5 miljoen euro over naar FC Groningen om zich te versterken met de vleugelaanvaller. Volgens de clubleiding van de Eindhovenaren draait Doan een goed seizoen en daarom is de vraagprijs voor Doan flink gestegen. Door de vele blessures van Madueke krijgt hij veel speelminuten en is hij vaak van groot belang voor de Brabantse club. Doan is geen onbekende in de Bundesliga, want hij speelde eerder bij Arminia Bielefeld. PSV wil meewerken met een eventuele transfer, maar alleen bij een goed bod.