Ramalho verklaart recente vorm: "Dat is voor mij de reden voor het succes"

André Ramalho is uiterst tevreden over de gang van zaken bij PSV momenteel. De Braziliaan, die nu weer zijn basisplek verovert heeft in Eindhoven, vertelt in gesprek met het Eindhovens Dagblad over de recente vorm van de Eindhovenaren na de winst op Sparta (0-1). 

"Het is een gigantisch clichè, dat weet ik, maar je ziet echt dat je iedereen in je team nodig hebt", begint Ramalho na de zwaar bevochten overwinning in Rotterdam. Fabio Silva, die als invaller de winnende maakte namens PSV, wordt ook geloofd door de verdediger: "Binnen ons team zie je ook jongens als Savio, die nu weinig aan bod komt. Maar die blijft wel pushen, dat geldt ook voor Anwar El Ghazi en Silva", legt Ramalho uit. "Iedereen moet zich belangrijk voelen, want voor iedereen komen er kansen."

'Het teamgevoel' speelt dus een grote rol bij de recente successen van PSV, aldus Ramalho. "Als we punten verliezen, is dat een teamfout. Win je, dan is het team ook de reden." Volgens Ramalho is het succes ook te verklaren door de mensen die op de achtergrond werken bij PSV: "Van de perschef tot een aantal anderen: PSV heeft een heel competente groep functionarissen rondlopen. Dat is voor mij de reden voor het succes."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers