BREAKING: Matthijs de Ligt tekent voor vijf jaar bij Bayern München

Matthijs de Ligt mag zichzelf vanaf vandaag speler van FC Bayern München noemen, dat maakt de Duitse grootmacht bekend via de officiële kanalen. De oud-Ajacied tekent voor vijf jaar in München, met de transfer is een som van 67 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag kan nog oplopen tot 80 miljoen. Daarmee is De Ligt de op één na duurste aankoop ooit van Bayern München.

"Vanaf begin af aan voelde ik de oprechte oprechte waardering van de clubleiding, de coach en het bestuur. Dat heeft me uiteindelijk overtuigd om hier te tekenen", vertelt De Ligt in een interview op de website van de club. Die waardering schijnt al een langere tijd aanwezig te zijn, zo vertelt technisch directeur Hasan Salihamidzic: "Drie jaar geleden wilden we De Ligt ook al halen. Toen waren we al overtuigd van zijn kwaliteiten, nu is dat vertrouwen alleen maar gegroeid."

"Ik ben erg blij om deel uit te maken van de geschiedenis van deze grote club", sluit De Ligt het interview af. Bij Bayern München zal hij dé defensieve versterking gaan vormen die de Zuid-Duitsers zo hard nodig hadden na het transfervrije vertrek van Niklas Süle naar Borussia Dortmund. Bij Bayern wordt de verdediger ook weer herenigd met oud-ploeggenoten Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui.