Van der Doelen spuwt gal en gunt Ajax toch een prijs dit seizoen

Ajax en PSV vochten figuurlijk, maar ook bijna letterlijk uit wie dit seizoen met de bekerprijs vandoor zou gaan. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen na strafschoppen door de Eindhovenaren, maar tijdens het duel en na afloop ging het vooral over het gedrag van spelers en trainers. Oud-PSV'er Björn van der Doelen doet in de Skiete Willy-podcast van Voetbal International ook een duit in het zakje.

Van der Doelen, die in het verleden in de jeugdopleiding van PSV speelde en daar in totaal 107 duels in actie kwam, heeft zich ontzettend geërgerd aan het gedrag tijdens de bekerfinale en vindt dat er ingegrepen moet worden: "We willen de VAR er kennelijk niet voor gebruiken, maar ik stel voor dat we het wel gaan doen", stelt de oud-voetballer, die met PSV onder meer drie landstitels en één nationale beker in de wacht sleepte. "Kijk af en toe een opstootje of een beetje venijn in zo'n wedstrijd dat hoort erbij, maar constant dat naar de grond gaan en mekkeren...", vertelt Van der Doelen, die duidelijk niet te spreken is over bepaalde gedragingen in het veld.

Prijs voor meest irritante ploeg naar Ajax

Van der Doelen gaat in de PSV-podcast zelfs een stapje verder en gunt Ajax, na een roemloos seizoen, toch nog een prijs: "De prijzenkast van Ajax blijft dit seizoen leeg", begint de oud-voetballer. "Maar als we een prijs zouden mogen uitreiken voor meest irritante ploeg van het seizoen, dan kan er toch een beker in de prijzenkast bij Ajax gezet worden", stelt Van der Doelen lachend.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers