Sneijder verschijnt voor eerste keer op trainingsveld DHSC

Wesley Sneijder heeft maandagavond tóch zijn opwachting gemaakt bij de eerste training van DHSC. Meldt RTV Utrecht. Niet als speler overigens. De recordinternational keek mee met de technische staf, onder leiding van Gert Kruys, van de Utrechtse amateurclub.

Sneijder

Toen Sneijder rond 19.30 uur in trainingspak het veld betrad leek het er even op dat hij zou meetrainen met de eerste selectie. Dat gebeurde niet.

Ondiep

De mogelijke rentree in het (prof)voetbal is al weken onderwerp van gesprek: de 36-jarige middenvelder zou gaan meetrainen met DHSC in voorbereiding op een eventuele rentree bij FC Utrecht. Vorige week liet de amateurclub uit de wijk Ondiep opeens weten dat Sneijder afwezig zou zijn op de eerste training omdat hij in het buitenland was. Dat blijkt nu dus toch niet het geval.

Knowhow

Voor de training sprak Kruys met RTV Utrecht. "Ik zou gek zijn als ik niet gebruik ging maken van de knowhow van Wesley Sneijder", zegt hij. "Wesley heeft mij gevraagd om hier trainer te worden. Vanaf dat moment heb ik heel veel contact met 'm. Ik maak gretig gebruik van zijn kijk op voetbal. Hij zal regelmatig hier zijn en gedeeltes van trainingen mee gaan doen."