Memphis en Promes beloofden donatie aan zieke Adina: "Ze laten nu niets meer horen, echt irritant"

Quincy Promes en Memphis Depay zouden geld doneren om de zieke Adina Mawata een experimentele studie naar haar ziekte te kunnen laten betalen. De twee beloofden dit een aantal maanden geleden in een Instagram-sessie met influencer Defano Holwijn. Promes en Memphis laten nu echter niets meer van zich horen. Tot frustratie van Adina.

Adina heeft een neurologische aandoening en kan alleen met een speciale behandeling geholpen worden. Daar is 300.000 euro voor nodig. Tijdens een Instagram-sessie van Holwijn werd het onder de aandacht gebracht van Memphis en Promes. "Als iedereen een steentje bijdraagt. Dat is alleen maar mooi. Nu we het hebben gemaakt, willen we altijd helpen. Dat hoeft niet altijd via social media, maar dat gaan we zeker doen. We gaan iets moois doen", beloofde Memphis destijds aan Adina.

Ook Promes deed een belofte. "Laat me weten wat het verschil is, dan zorg ik dat het lukt. We gaan het verschil rechttrekken. We kunnen sowieso niet falen." Bekende artiesten als Ronnie Flex en Frenne maakten geld over naar Adina, maar de Oranje-internationals lieten vervolgens niets meer van zich horen. "Echt irritant dat ze niets laten horen", zegt Adina tegen het Algemeen Dagblad. "Ook Defano reageert niet meer. Dat vind ik heel jammer. Ik heb veel berichten en e-mails gestuurd. Ik denk dat hij het druk heeft met zijn televisieprogramma en Depay en Promes met hun nieuwe clubs."

Volgens het AD waren Promes en Memphis niet bereikbaar voor commentaar.