Mogelijke schorsing voor Kramer en Vaessen na uitspraken over arbitrage

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van Michiel Kramer en Etienne Vaessen, zo weet het ANP te vertellen. Beide spelers hadden flinke kritiek op de beslissing van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, deze besloot in het slot van de wedstrijd tussen PSV en RKC Waalwijk (1-0) een strafschop te geven aan de Eindhovenaren.

Kramer noemde de beslissing van de leidsman een ‘regelrechte schande’ en noemde het een ‘topclubpenalty’. Ook bevond hij dat het een ‘goedmakertje’ tegenover PSV zou zijn. Vaessen sloot zich bij Kramer aan. “Hans Mulder speelt eerst de bal en raakt daarna licht het hoofd. Die Xavi Simons is één meter zestig, hij wordt echt niet zo hard geraakt. Hoe moet hij anders die bal wegwerken.”

Ook sprak de doelman nog over een nieuwe opzet voor de VAR. “Ik zit nu vol in mijn emotie, maar ik weet zeker dat ze deze niet hadden gegeven als het aan de andere kant was gebeurd. Misschien moeten we een oud-prof bij de VAR zetten. Dit kan gewoon niet.” De zaak zal nu worden onderzocht en er zal spoedig uitsluitsel worden gegeven over een mogelijke schorsing.