'Kostas Lamprou dinsdag gepresenteerd bij nieuwe club in Eredivisie'

Kostas Lamprou vertrok deze zomer transfervrij bij Ajax en lijkt nu een nieuwe club gevonden te hebben. De Griekse doelman leek maandag hard op weg naar Sparta Rotterdam, maar het is toch Vitesse dat met hem aan de haal gaat, zo melden De Gelderlander en De Telegraaf. Dinsdag moet de 27-jarige keeper voor één jaar gaan tekenen.

Lamprou zal bij Vitesse vermoedelijk tweede doelman worden achter Remko Pasveer. De Griekse sluitpost wordt dinsdag gepresenteerd, als hij de medische keuring achter de rug heeft. Het contract van Lamprou bij Ajax werd deze zomer niet verlengd en dus is hij transfervrij. Sparta leek met hem aan de haal te gaan volgens diverse media, maar Vitesse zal dus zijn nieuwe thuis worden.

Pasveer
Eerste doelman Pasveer staat op dit moment buitenspel vanwege een polsblessure. De doelman wordt voor de start van het nieuwe seizoen terugverwacht en dus moet Lamprou genoegen nemen met een reserverol. De Griek stapte in 2017 over naar Ajax, na eerder bij Excelsior, Feyenoord en Willem II te hebben gespeeld.

Ajax
Lamprou was lang tweede keeper bij Ajax. Na een ongelukkige wedstrijd tegen sc Heerenveen werd de kleine doelman de kop van jut en de Amsterdammers haalden een paar weken later Bruno Varela van Benfica. Nu de landskampioen ook FC Emmen-doelman Kjell Scherpen binnen hebben gehaald was Lamprou overbodig en mocht zodoende vertrekken.