The Champ gaat aan de slag als bondscoach in Afrika

Pieter de Jongh heeft in een interview met Voetbalflitsen.nl een primeur weggegeven en dat is dat hij weer aan de slag gaat als bondscoach. De viralcoach wil nog niet zeggen welk land het gaat worden, maar hij wil al wel weggeven dat hij een eenjarig contract tekent bij een Afrikaans land. 

"Ik ga aan de slag als hoofdcoach van een nationaal team. Het is geen land waar ik eerder voor heb gewerkt of ooit ben geweest. Zij hebben mij benaderd, ik heb geluisterd naar wat zij wilden en het lijkt mij een leuke uitdaging. Ik heb een akkoord bereikt voor één jaar en volgende week komt de officiële bekendmaking", aldus The Champ.

Over het niveau van zijn ploeg kan De Jongh ook nog niet veel loslaten. "Ik heb uiteraard al wat bekeken aan video's op YouTube. Dat is een beetje moeilijk in te schatten, want de meeste spelers spelen in andere landen. Je moet toch de spelers zien. Het is een land dat niet heel hoog staat op de wereldranglijst, maar de verschillen zijn overal kleiner geworden. Ik zie het als een leuke uitdaging".