‘Bij FC Utrecht leren ze negatief te zijn over Ajax’

De uitspraken van Sean Klaiber over ‘het nooit naar Ajax gaan’ uit 2018, kwamen de afgelopen dagen weer boven water drijven door zijn transfer. Valentijn Driessen denk dat deze uitspraken voortkomen door mediatraining in Utrecht.

In 2018 zei Klaiber dat je als FC Utrecht-speler nooit naar Ajax kan gaan. Toch maakte de rechtsachter onlangs de overstap naar Amsterdam. “Die jongen is natuurlijk zelf verantwoordelijk voor z'n eigen woorden, maar dit wordt natuurlijk ingegeven door alle PR-mensen en voorlichters rond die elftallen,” stelt Valentijn Driessen.  

“Ze krijgen allemaal mediatraining en dit hoort er ook gewoon bij. Ik weet bijna zeker dat ze bij Utrecht in de mediatraining leren om nooit iets positiefs over Ajax te zeggen. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, die jongen wordt daar nu mee geconfronteerd.”

Collega Mike Verweij laat in de voetbalpodcast van De Telegraaf weten het eens te zijn met Driessen. “Er wordt gewoon gezegd; als het over Ajax gaat, denk aan je eigen supporters. Die horen dat niet graag. Dan gaan ze dit soort rare dingen zeggen. Het is echt te kinderachtig voor woorden.”