Klaassen vol lof over Erik ten Hag: "Hij zal ooit actief zijn in de Bundesliga"

Volgens Davy Klaassen is de kans groot dat Erik ten Hag in de toekomst werkzaam is in de Bundesliga. De middenvelder van Ajax is van mening dat zijn trainer voldoende kwaliteit in huis heeft om in Duitsland aan de slag te gaan, zo vertelt de voetballer tegenover Kicker.

De speler en trainer hebben allebei een verleden in Duitsland. Zo speelde Klaassen vorig seizoen nog voor Werder Bremen. Ten Hag was een paar jaar geleden actief als coach van het tweede elftal van Bayern München: "Ik weet dat hij zeer wordt gewaardeerd vanwege zijn periode bij Bayern", aldus Klaassen tegenover het Duitse magazine. "Hij is gewoon een goede coach, dat bewees hij ook door de halve finales van de Champions League te halen. Ik denk dat hij ook ooit actief zal zijn in de Bundesliga. Ik hoop alleen niet op korte termijn". 

Gesprek met Gladbach

Vorige maand brachten verschillende Duitse media naar buiten dat Ten Hag in gesprek zou zijn met Borussia Mönchengladbach. Ten Hag zou op een lijstje met drie andere kandidaten staan. De club neemt na dit seizoen afscheid van Marco Rose, die de overstap maakt naar Borussia Dortmund. Ten Hag heeft dit gerucht inmiddels ontkracht en gezegd dat het onzin is dat hij met de Duitse subtopper heeft gesproken.