Bosz vol lof over wisselspeler: "Accepteert dat hij nog veel kan leren"

PSV sluit zondag de vijftiende speelronde in de Eredivisie af op bezoek bij AZ en kan bij een nieuwe driepunter foutloos beginnen aan de winterstop. Peter Bosz blikt vooruit op de volgende topper van zijn ploeg, complimenteert één wisselspeler in het bijzonder en geeft een update over de fitheid van zijn selectie.

Noa Lang zal nog niet inzetbaar zijn, zo wordt al snel duidelijk. In de voorgaande twee wedstrijden kon PSV ook niet beschikken over Jerdy Schouten en Hirving Lozano, maar zij hebben zich weer gemeld op het trainingsveld. "Lozano heeft voor het eerst weer meegetraind. Hij heeft volledig meegetraind. Dan gaan we kijken hoe hij ervoor staat. Ook Schouten en Veerman hebben voor het eerst weer meegetraind. Dat zegt nog niet alles. Je moet altijd kijken hoe de reactie is."

Ricardo Pepi moet het dit seizoen vooral doen met invalbeurten, maar dat heeft volgens Bosz ook te maken met zijn voorganger. "Luuk presteert zo goed, maar is ook een goede collega voor hem en daardoor accepteert Pepi dat hij nog heel veel van hem kan leren. De momenten die hij krijgt, zie ik, grijpt hij met beide handen aan. Dat doet hij door hard te werken, te scoren en ik vond dat hij ook tegen Arsenal een geweldige wedstrijd speelde", benadrukt de oefenmeester.

Luxe op het middenveld

Guus Til is in navolging van de PSV-captain de meest scorende speler in de selectie van de Brabanders, maar ook dat is geen verrassing voor Bosz. "Mensen binnen PSV hadden mij dat al wel voorspeld. Zij vertelden dat hij diegene is die altijd in de zestien meter opduikt en beslissende doelpunten maakt. Daar hebben zij ook gelijk in gekregen", zegt hij tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers