'Enkel vertrek van Sangaré staat komst Vranckx nog in de weg'

Transferexpert Fabrizio Romano maakte maandagavond melding van een naderend akkoord tussen PSV en Aster Vranckx, maar volgens Rik Elfrink zal er dan eerst afscheid genomen moeten worden van Ibrahim Sangaré. Met die volgorde is het financieel namelijk haalbaar.

Het Eindhovens Dagblad meldt daardoor dat er nog geen definitieve klap gegeven wordt op de Vranckx-deal. 'De club wil financieel verantwoord beleid voeren en dat gebeurt ogenschijnlijk ook. Als Sangaré voor goed geld weggaat, is er alle ruimte voor deze investering van 12 miljoen euro en mogelijk wat meer', aldus Elfrink. De jonge Belg speelt momenteel bij het Duitse VfL Wolfsburg en heeft meerdere opties.

Hij bracht al een bezoek aan De Herdgang en lijkt nu overtuigd te zijn van Peter Bosz en zijn spelers en heeft daarom zijn zinnen gezet op een overstap naar PSV. Nottingham Forrest is inmiddels al twee jaar geïnteresseerd, maar deed een bod van slechts 25 miljoen euro en dat terwijl er in het contract van de Ivoriaan een clausule staat ter waarde van 37 miljoen euro. Het bedrag lijkt niet af te schrikken voor de hele grote partijen, maar dan moeten deze zich wel gaan melden in Brabant.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers