'Ajax belegde speciaal trainingskamp voor voetbaltop'

Ajax heeft op initiatief van directeur voetbalzaken Sven Mislintat en chief sports officer Maurits Hendriks een speciaal trainingskamp belegd, zo meldt De Telegraaf. In landgoed Duin en Kruidberg in het Noord-Hollandse Santpoort-Noord kwam niet de spelersgroep, maar de 'voetbaltop' van de Amsterdamse club bijeen.

In anderhalve dag 'werden de horloges gelijkgezet'. "De directie, het voetbalmanagement, de technische staven van Ajax 1, Jong Ajax, de jeugd en de vrouwen werden vanwege het grote aantal nieuwelingen bijgespijkerd in hetgeen waar Ajax voor staat en waar de club de komende jaren naartoe wil", aldus de ochtendkrant. Volgens betrokkenen was het een nuttige bijeenkomst.

Dat er ​de afgelopen maanden het nodige is veranderd in de directie van Ajax moge duidelijk zijn. De Amsterdammers namen onder anderen afscheid van algemeen directeur Edwin van der Sar, technisch directeur Gerry Hamstra, hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali en commissaris technische zaken Danny Blind. Naast Mislintat en Hendriks trokken ook namens als Jan van Halst (lid van de Raad van Commissarissen) en Pier Eringa (voorzitter van de RvC) naar Amsterdam.

Over iets minder dan twee weken belegt ook de selectie van Ajax een trainingskamp. Van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli verblijft de ploeg van trainer Maurice Steijn op het adidas World of Sports campus in het Duitse Herzogenaurach.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers