El Ahmadi sloopt Sutalo: "Liep de hele wedstrijd uit positie"

Karim El Ahmadi heeft na afloop van FC Twente-Ajax zijn verbazing uitgesproken over het optreden van miljoenenaankoop Josip Sutalo. De oud-middenvelder was als analist namens ESPN aanwezig en schrok van het spel dat de Kroaat speelde in de Grolsch Veste.

El Ahmadi concludeert dat hij aan de basis stond van iedere tegenaanval. "Sutalo was eigenlijk nooit in de positie, ook in de tweede helft niet. Daar gokte Twente op, dat hij uit positie zou staan. Dan kon Ugalde profiteren. Dat was in de eerste en tweede helft het voornaamste probleem. Het leek alsof Hato de ervaren speler was en Sutalo het jonkie. Die liep bijna de hele wedstrijd uit positie", luidt zijn harde oordeel na afloop.

De international speelde een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer van FC Twente door uit te glijden in zijn eigen doelgebied, maar volgens Marciano Vink is het onterecht dat iedereen zich zo focust op het spel van Ajax. Volgens hem verdienen de Tukkers alle credits. "Het stond aan de kant van Twente dus gewoon goed. Ik vind het ook goed dat Twente aanvoelde wanneer het moest inzakken, om vervolgens meer ruimte in de omschakeling te creëren. Dat kan je doen met een team dat ingespeeld is en elkaar door en door kent. Dit team herkent de situaties en handelt ernaar. Dat is erg knap", vult hij aan. 

Net binnen