'Einde tijdperk Toornstra bij Feyenoord in zicht'

Feyenoord is zeer actief op de transfermarkt en is dichtbij de verkoop van sterkhouder Fredrik Aursnes. Volgens Voetbal International is Jens Toornstra mogelijk de volgende speler die uit Rotterdam vertrekt. De middenvelder moet genoegen nemen met een kleinere rol binnen de selectie van Arne Slot dit seizoen.

 Toornstra kan Feyenoord mogelijk verruilen voor zijn oude club FC Utrecht. Dat meldde Voetbal International zondagavond. In De Kuip lijken er voor Toornstra dit seizoen een stuk minder speelminuten in het verschiet te liggen dan voorheen.

Toornstra kwam in 2014 over voor 3,5 miljoen euro van FC Utrecht. De middenvelder won twee maal de beker en Johan Cruijff Schaal met Feyenoord en werd één maal landskampioen. Afgelopen seizoen bereikte hij de finale van de Conference League. De 33-jarige spelverdeler kwam in totaal maar liefst 313 keer in actie voor de Rotterdammers, hij kwam daarin 65 keer tot scoren en was 62 keer de aangever. Toornstra heeft nog een contract tot medio 2023 in Rotterdam, waarbij de club een optie heeft om het contract nog een jaar te verlengen.