Oranje op rapport na nipte overwinning op Ierland

Het Nederlands Elftal heeft een nipte overwinning geboekt op Ierland. In het Aviva Stadium was Oranje met 1-2 te sterk, dankzij treffers van Cody Gakpo en invaller Wout Weghorst. Denzel Dumfries tekende wederom voor een assist.

Al na drie minuten ging het fout voor Oranje. De Ieren kregen na hands van Virgil van Dijk een strafschop toegekend. Vanaf elf meter tekende Adam Idah voor de openingstreffer. De beginfase van Oranje was erg slordig, waar het in de negentiende minuut ook een strafschop kreeg. Via Cody Gakpo kwam Nederland zo weer naast de Ieren.

In de tweede helft werden de ongelukkig spelende Mats Wieffer en Daley Blind vervangen door Tijjani Reijnders en Wout Weghorst. Tien minuten na zijn invalbeurt wist Weghorst de 1-2, op aangeven van Dumfries, binnen te tikken. Hierdoor kroonde de spits zichzelf uiteindelijk tot matchwinner. Zo staat het Nederlands Elftal na vier wedstrijden op negen punten.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ierland-Nederland’

Ronald de Boer ziet zwakke Oranje-verdediging: "Die zijn zielsongelukkig in dit systeem"

VIDEO GOAL: Wout Weghorst schiet Nederland op voorsprong in Ierland (1-2)

Frimpong wil met Oranje naar het EK: "In dit systeem komen mijn kwaliteiten beter tot zijn recht"

VIDEO GOAL: Oranje naast Ierland via strafschop Gakpo (1-1)

VIDEO GOAL: Nederland snel in de problemen na strafschop in derde minuut (1-0)

Opstelling Oranje: Koeman gunt Wieffer en De Ligt een basisplaats