El Mundo: Catalaanse onafhankelijkheidgroep plande acties tijdens El Clásico

Een actiegroep die strijd voor de onafhankelijkheid van Catalonië wilde een grote sabotageactie uitvoeren rond de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid van 26 oktober. Dat meldt El Mundo. Maar de geplande acties van het CDR, zoals de groep heet, konden in de prullenbak: wegens de onrust in Barcelona werd El Clásico uitgesteld. 

De actiegroep was van plan om de de toegangswegen tussen het hotel waar Real Madrid zou verblijven en Camp Nou te blokkeren, waardoor de aartsrivaal van Barcelona het stadion niet zou kunnen bereiken. Er was ook een plan b: het verstoren van de tv-signalen tijdens de wedstrijd. 

Onrust

De acties gingen niet door omdat de wedstrijd werd uitgesteld. Nadat enkele pro-Catalaanse politici werden veroordeeld voor gevangenisstraffen voor opruiing na het onafhankelijkheidsreferendum in 2017, brak er onrust uit in Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Honderdduizenden mensen gingen de straat op om te protesteren. Daarbij braken ook rellen uit. De Spaanse voetbalbond besloot daarom in overleg met FC Barcelona en Real Madrid om de wedstrijd uit te stellen.