Rutten gaat in op vertrek Van Nistelrooij: "Sloeg in als een bom"

PSV leeft onrustig toe naar de belangrijke laatste speeldag van de Eredivisie. In aanloop naar de wedstrijd tegen AZ, waar een punt genoeg is voor de tweede plaats, vertrok Ruud van Nistelrooij als trainer van de Eindhovenaren. Op de persconferentie gaat Fred Rutten in op deze rumoerige week.

"Ik heb hem niet meer gesproken, alleen maar via WhatsApp", zo vertelde Rutten. "Ik heb zelf ook een aantal keer in die situatie gezeten. Ik weet hoe je je dan voelt die eerste keer. Dan weet ik ook dat je er weinig behoefte aan hebt om iedereen te woord te staan. Alles wordt onder een vergrootglas gelegd."

Teleurstelling

"Als je een beetje empathie hebt, dan moet je ook aanvoelen wanneer je het even met rust moet laten. We hebben hiervoor wel wat gesprekjes gevoerd. Er zit heel veel teleurstelling in, als dat net zo voor het einde van het seizoen gebeurt. Het heeft me de laatste dagen wel beziggehouden, maar uiteindelijk moet de knop om. Ik heb ook geen seconde getwijfeld om 'ja' te zeggen. Iemand moet dit doen en ik wil dit doen met mijn omgeving."

Ook voor Rutten was het een verrassing. Woensdagochtend hoorde hij het nieuws, net als meerdere mensen op de club: "Het kwam binnen als een bom. Ik zag het totaal niet aankomen. Als ik dit had gevoeld, was ik naar hem toegegaan om hem te overtuigen om het niet te doen."

Feyenoord-doelman vertrekt