PSV ziet twee internationals geblesseerd terugkeren

PSV is de afgelopen interlandperiode niet ongeschonden doorgekomen. Aanvallers Cody Gakpo en Ritsu Doan keren geblesseerd terug in Eindhoven. Assistent-trainer André Ooijer geeft tegenover PSV TV een update over de lappenmand.

Gakpo liep tijdens de wedstrijd tegen Letland een hoofdblessure op en verliet Oranje daardoor vroegtijdig. De klachten van de snelle vleugelaanvaller leken te wijzen op een hersenschudding. "Belachelijk dat de scheidsrechter daar zo mee omgaat, zeker op dit moment, met al die protocollen die er zijn", vertelt Ooijer bij PSV TV. Gakpo moet nog een aantal medische protocollen doorlopen, maar heeft zich al op het trainingsveld gemeld en de schade lijkt mee te vallen voor PSV. "Hij zei zelf meteen al dat hij oké was en hij wilde eigenlijk ook al tegen Gibraltar spelen".

Doan lijkt echter voor langere tijd uit de roulatie. Hij liep tijdens de training een blessure op en speelde daardoor geen interland voor Japan. "Het was de laatste bal op de training, zei hij. Hij wilde een bal op goal schieten en toen kreeg hij een tik van iemand. Toen verdraaide hij alles een beetje, was niet lekker, voelde niet goed. Die is er volgens mij wel een paar weken uit, als ik het goed begrepen heb. Maar ik ben geen dokter, dus ik weet niet wat daar de status van is", aldus Ooijer.

De Eindhovenaren hervatten zaterdag de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Volgende week heeft PSV een belangrijke week met een Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco en de belangrijke uitwedstrijd tegen Ajax.