'PSV gaat voor koopoptie in huurdeal tijdens onderhandelingen met City Football Group'

PSV en Sávio willen 'dolgraag' beginnen aan een tweede termijn bij de Eindhovenaren, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De nummer twee van de Eredivisie wil de Braziliaan weer huren van de City Football Group, maar hoopt deze keer ook een optie tot koop te bedingen.

Geen geweldig seizoen

Afgelopen seizoen speelde Sávio al op huurbasis in Eindhoven, maar liep de huurperiode niet uit op een groot succes. Bij PSV 1 kwam hij niet veel aan spelen toe en bij Jong PSV raakte hij vaak geblesseerd. Het leek er dan ook op dat hij niet meer terug zou keren bij de club. De komst van Peter Bosz en de sterke interlandperiode die Sávio speelde met Brazilië O20 hebben er echter voor gezorgd dat beide partijen geïnteresseerd zijn in een langer verblijf.

Mét koopoptie

PSV hoopt Sávio dus opnieuw te kunnen huren, maar deze keer wel met een koopoptie. De negentienjarige Braziliaan was zelf erg gelukkig in Eindhoven. PSV heeft echter nog wel concurrentie van andere kapers op de kust. Eerder werd onder meer AS Roma aan de Braziliaan gelinkt.

'Naar verwachting komt er snel duidelijkheid over de toekomst van Sávio', stelt het ED. Mogelijk in het midden van de aankomende week al. Bij de City Football Group ligt Sávio nog vast tot medio 2027.