In beeld: Becker's bizarre seizoenstart en bijzondere banden in de voetbalwereld

Sheraldo Becker werd geboren in Amsterdam en speelde in de jeugd van Ajax. Tot zover niks geks, dit profiel hebben heel veel profs die hun carrière in Nederland begonnen. Er schuilen echter uniekere verhalen in de voormalig speler van ADO Den Haag. Het meest bizarre relaas is zich op dit moment aan het afspelen.

In de voetbalwereld kan men er inmiddels niet meer omheen: de seizoensstart van Becker bij Union Berlin. Na zeven wedstrijden staat de Nederlander op zes doelpunten en vier assists. Hij verslaat daarmee al zijn concurenten op de topscorerslijst en is een van de hoofdoorzaken van het feit dat Union koploper van de Bundesliga is.

Woensdag 21 september voerde Transfermarkt.de een gebruikelijke waardeupdate door. De website sluit de ogen niet voor de geweldige seizoensopening van Becker. De aanvaller vertegenwoordigde tot voorheen een waarde van zeven miljoen euro, maar is vanaf woensdag een speler die een prijskaartje van vijftien miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

Verklaringen voor het succes

Waar al dat succes vandaan komt? In gesprek met het AD meent Becker dat hij ‘dodelijker’ is geworden. Ook wijst hij naar de tijd die hij nodig heeft gehad om zich aan te passen aan het Duitse voetbal. Maar is er niet meer? Bijvoorbeeld de speelwijze van trainer Urs Fischer: countervoetbal. Een stijl die past bij de rappe Amsterdammer. 

Echter werd die manier van spelen ook vorig seizoen al gehanteerd. De cijfers van afgelopen competitiejaar heeft Becker nu al geëvenaard. Ook de statistieken bieden geen verklaring. Op basis van expected goals had de oud-speler van PEC Zwolle bij lange na geen topscorer geweest. Statistiekbureau Opta schat dat de pogingen van Becker samen goed waren voor 1,44 expected goals. 

Familiegevoel? 

Wellicht is het gewoon het moment waarop de pure talent opeens tot uiting komt. Becker beschikt over een familie die rijk is aan voetbaltalent. Met Furdjel Narsingh, Javairô Dilrosun én Luciano Narsingh heeft de topscorer van de Bundesliga drie neven die hun sporen in het profvoetbal al hebben verdiend. Dilrosun, die weer de neef van Gerald Vanenburg is, startte opvallend bij Feyenoord, Luciano Narsingh heeft voor het eerst sinds mei 2021 weer een basisplaats in het profvoetbal. Misschien iets met familiegevoel?