'Wijndal aangeboden bij Internazionale'

Owen Wijndal kan Ajax al na een seizoen verlaten. De 23-jarige linksback is door zijn zaakwaarnemer Enzo Raiola aangeboden bij Internazionale, zo meldt het Italiaanse medium Calciomercato.

Door het verwachte vertrek van Robin Gosens naar Union Berlin is Internazionale op zoek naar een vervanger. Carlos Augusto van AC Monza ligt momenteel op pole position om naar Milaan te verhuizen. Wijndal is echter een goedkoper alternatief, wat hem een interessante optie maakt. Mocht het daadwerkelijk van een transfer naar de Nerazzurri komen, dan moet de Ajacied de concurrentiestrijd aangaan met Federico Dimarco.

Wijndal werd vorig seizoen in verband gebracht met Juventus en Napoli. De linkervleugelverdediger koos uiteindelijk voor een transfer naar Ajax, dat hem voor tien miljoen euro losweekte bij AZ. Wijndal heeft vooralsnog niet weten te overtuigen in Amsterdam. De verdediger kwam in totaal 28 keer in actie, voornamelijk als invaller. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op dit moment op acht miljoen euro.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers