Schöne hoopt dat 'gedreven' Klaassen bij Ajax blijft: "Hij geeft altijd het goede voorbeeld"

Schöne hoopt dat 'gedreven' Klaassen bij Ajax blijft: "Hij geeft altijd het goede voorbeeld"

Lasse Schöne verlengde zelf onlangs zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2019 en de Deense controleur hoopt dat ook Davy Klaassen voorlopig nog bij Ajax blijft. De routinier is in Voetbal International lovend over de aanvoerder van de Amsterdammers.

"Ik heb net voor twee jaar bijgetekend, dus Davy mag nog wel even blijven", aldus Schöne. De dertigjarige Deen vindt dat Klaassen zich goed ontwikkeld heeft. "Als jonge speler viel me zijn gedrevenheid al op. Zodra de training is begonnen, gaat de knop om. Dan gaat hij tekeer, in de goede zin van het woord. Niet door zichzelf bewust verbaal op de voorgrond te zetten, maar vooral door het goede voorbeeld te geven op het veld. Een ploeggenoot van wie je weet wat je aan hem hebt."

Over het dode punt

Klaassen maakte dit seizoen al negen keer de openingstreffer voor Ajax en Schöne ziet ook hoe belangrijk de nummer 10 voor de ploeg is: "Hij helpt de ploeg vaak net even over het dode punt heen door te scoren of hij breekt de ban, waardoor een wedstrijd makkelijker wordt."