'Leegloop Feyenoord dreigt na Europees succes'

Feyenoord kan tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen. In de Eredivisie presteerde Feyenoord naar verwachting goed, terwijl de Rotterdammers in Europees verband boven zichzelf uitstegen. Na het succesvolle voetbaljaar ligt echter wel het vertrek van maar liefst zes basisspelers op de loer, zo meldt clubwatcher Martijn Krabbendam.

Het team, met Arne Slot aan het roer, eindigde in competitieverband op een verdienstelijke derde plek achter de uiteindelijke kampioen Ajax en achtervolger PSV. In de Conference League bewandelde Feyenoord een lange weg waar het onder meer Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille uitschakelde. In de finale was AS Roma uiteindelijk te sterk voor de Rotterdammers. Feyenoord verloor de finale in Tirana met 1-0 door een doelpunt van Nicolò Zaniolo.

Arne Slot wist met attractief en aanvallend voetbal resultaten te behalen met Feyenoord en zorgde daarbij ook dat spelers zich ontwikkelden. Meerdere Feyenoorders presteerden uitstekend op Europees niveau en groeiden uit tot international. Iets wat ook direct invloed had op de waarde van de Feyenoord-selectie en de interesse in de Feyenoord-selectie. 

Veel interesse in Rotterdamse uitblinkers

Volgens Krabbendam worden linksback Tyrell Malacia en middenvelder Orkun Kökçu gelinkt aan Olympique Lyon. Terwijl die laatste ook wordt gelinkt aan Lazio Roma, AS Roma en Wolverhampton Wanderers. Buitenspeler Luis Sinisterra kan genieten van interesse uit de Bundesliga, terwijl Bryan Linssen de overstap lijkt de maken naar het Japanse Urawa Red Diamonds. Centrumverdediger Marcos Senesi geniet ook van interesse uit Rome, maar volgens de transferexpert Matteo Moretto heeft Sevilla ook haar pijlen gericht over de Argentijn.

Naast de eventuele verkoop moet Feyenoord ook afscheid nemen van huurlingen als Guus Til (Sparktak Moskou), Reiss Nelson (Arsenal) en Cyriel Dessers (KRC Genk). In het geval van Dessers zou Feyenoord bereid zijn geweest om de koopoptie van vier miljoen te lichten, echter zou het salaris het probleem zijn geweest

Net binnen