AS Roma-Feyenoord onder leiding van Engelse scheidsrechter Anthony Taylor

Feyenoord wist in Rotterdam met 1-0 te winnen van AS Roma en speelt donderdag de return in Rome. Het tweede duel in de kwartfinale van de Europa League zal onder leiding staan van de Engelse arbiter Anthony Taylor.

Taylor is al sinds 2013 scheidsrechter bij de FIFA en floot onder meer de strijd om de Europese Supercup in 2020 (Bayern München-Sevilla) en de finale van de Nations League in 2021 tussen Spanje en Frankrijk. Dit seizoen floot Taylor zes Champions League-duels, waaronder Barcelona - Bayern München (0-3) en Paris Saint-Germain - Juventus.(2-1). In eigen land floot hij meerdere topwedstrijden, zoals Arsenal - Tottenham Hotspur (3-1), Arsenal - Manchester United (3-2) en Arsenal - Manchester City (1-3). Taylor brengt dus een brok aan ervaring met zich mee donderdag.

Taylor als scheidsrechter bij Nederlandse teams

Taylor was vier maal scheidsrechter bij een duel van Oranje. Drie van deze duels eindigde in een overwinning, een in een gelijkspel. Verder floot de Engelsman drie keer Ajax, één keer PSV en één keer eerder een wedstrijd van Feyenoord. Vorig seizoen had Taylor de leiding over de terugwedstrijd in de achtste finale tegen Partizan Belgrado (3-1, winst). Tijdens dit duel hoefde de Engelse arbiter zich niet te mengen in de strijd met kaarten of strafschoppen.

Ook interessant