Maak kennis met de volgende aanwinst van Feyenoord

Volgens het Twitter-acccount Volendam Inside maakt Givairo Read de overstap naar Feyenoord. Hoewel de clubs het nieuws nog niet bevestigden laten wij je alvast kennis maken met dit talent.

Wie is Givairo Read?

De pas 16-jarige (geboren op 2 juni 2006) Givairo Read heeft zowel de Surinaamse als Nederlandse nationaliteit en komt uit de jeugdopleiding van FC Volendam. Sinds 1 februari 2022 speelt hij voor Jong FC Volendam.

Hoeveel ervaring heeft Givairo Read?

Voor Jong FC Volendam speelde hij inmidels 24 wedstrijden in de Jack's League. Daarin wist de verdediger 1 doelpunt en 1 beslissende assist te geven. Ook speelt hij in het Nederlands elftal onder de 17. Wij geven een overzicht:

Givairo Read in het Nederlands elftal onder de 17

De talentvolle speler werd inmiddels 7 keer geselecteerd voor het Nederlands elftal onder 17. Hij startte 5 keer in de basis en viel één keer in, waarbij hij steeds als rechtervleugelverdediger speelde.

Voor het recente Europees Kampioenschap onder 17 werd hij niet selecteerd.

Ook in de Eredivisie maakte hijj inmiddels zijn debuut.

Eredivisie

Ook maakte hij inmiddels zijn debuut in de Eredivisie. Op 17 maart 2023 mocht hij 5 minuten invallen als rechter middenvelder in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Sindsdien zat hij nog drie keer bij de selectie, maar maakte hij geen minuten meer in het eerste elftal.

Jack's League

In de Jack's League speelt hij wel regelmatig en dan voornamelijk in de verdediging. 

Als het transferbericht klopt gaan we dan ook vanuit dat Read, anders dan Thomas van de Belt geen directe versterking voor het eerste elftal zal zijn, maar eerst in de jeugd zal gaan spelen.

Feyenoord-doelman vertrekt