Laatste poging Feyenoord voor Dessers mislukt

Het huwelijk tussen spits Cyriel Dessers en Feyenoord was goed. Toch blijkt het huwelijk niet goed genoeg te zijn om de Nigeriaans international te behouden. De laatste poging van de club om Dessers in Rotterdam te houden is mislukt. De spits en Feyenoord gaan definitief uit elkaar.

Feyenoord had een optie tot koop bedongen toen Dessers op huurbasis overkwam van KRC Genk. Deze clausule van 4 miljoen euro wilden de Rotterdammers lichten. Alleen moest de Conference League-finalist er nog met Dessers zelf uitkomen. Een extra factor die meer druk op de deal zette was de tijd. De clausule liep namelijk tot en met 1 juni. 

Tijdens de onderhandelingen tussen Feyenoord en Dessers bleek het salaris van de spits het grote struikelblok, zo meldt clubwatcher Martijn Krabbendam. Door het stuklopen van de onderhandelingen keert de 27-jarige spits terug naar België, waar hij nog een tweejarig contract heeft en technisch directeur Dimitri De Condé hem met open armen verwelkomt.

Dessers was publiekslieveling door zijn grote aandeel in de Conference League voor Feyenoord en kroonde zich met tien doelpunten tot topscorer van het toernooi. In de Eredvisie scoorde hij negen keer voor de Rotterdammer, waaronder een penalty tegen PSV in de laatste minuut.