Vijf voor twaalf voor Van Bronckhorst na deadline van bestuur

Giovanni van Bronckhorst ligt na een succesvolle start onder vuur in Schotland als coach van Rangers FC. Fans schreeuwen om zijn vertrek en in de media speculeert men al over mogelijke opvolgers. De Schotse topclub kondigde een persconferentie aan, waardoor men dacht aan het einde van Van Bronckhorst als coach van Rangers. Zo ver is het echter nog niet. De Nederlandse coach heeft een duidelijke boodschap gekregen van het bestuur: zes punten uit de laatste twee wedstrijden voor de winterstop.

Volgens Schotse media zal de persconferentie van woensdag 8 november zoals gebruikelijk verlopen met een vooruitblik van trainer Van Bronckhorst op de aankomende wedstrijd tegen Hearts of Midlothian. De verwachting is dat het bestuur vooralsnog achter de Nederlandse coach blijft staan. Echter staat er wel een concrete opdracht voor Van Bronckhorst en zijn team: de laatste twee competitiewedstrijden voor het WK winnen. Dit lijkt een haalbare opdracht, daar Rangers FC met negen overwinningen, twee gelijke spelen en twee verliespartijen de tweede plaats bekleedt in de Schotse competitie en de aanstaande tegenstanders het beduidend minder doen. Eerder won Van Bronckhorst al met 0-4 op bezoek bij Hearts of Midlothian en in eigen huis werd ook St. Mirren met 4-0 verslagen. 

Fans en media zagen aan stoelpoten Van Bronckhorst

Vanuit fans en media is er veel kritiek op de prestaties van de Nederlandse coach dit seizoen. Rangers FC kwalificeerde zich voor de groepsfase van de Champions League, maar werd puntloos uitgeschakeld in Groep A met Napoli, Liverpool en Ajax. De Schotten werden de slechtst presterende ploeg ooit in het miljardenbal.

Tekst gaat verder onder Twitter-bericht

Ook het feit dat voormalig assistent-trainer Michael Beale (onder Steven Gerrard) rond het stadion is gesignaleerd is, werkt niet bepaald geruststellend voor Gio. Desondanks geeft Beale aan dat er niets aan de hand is. De kans dat Giovanni van Bronckhorst de kerst niet haalt als trainer lijkt steeds groter te worden. Een eventueel ontslag van de Nederlandse coach kan een dure aangelegenheid worden voor Rangers, want hij tekende in november 2021 een contract tot de zomer van 2025.