FC Utrecht wil gaan fouilleren bij de edele delen

Bijzonder nieuws uit de Domstad. FC Utrecht wil supporters bij de wedstrijden ook gaan fouilleren bij de edele delen. Op die manier moet het binnensmokkelen van vuurwerk niet meer mogelijk zijn. Wegens de huidige regelgeving mag er nu niet gecontroleerd worden in het kruis, maar FC Utrecht wil dat veranderen.

Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de regels wat hem betreft aangepast mogen worden. Hij is voorstander van intensiever fouilleren, om ervoor te zorgen dat er geen vuurwerk meer wordt binnengesmokkeld. Afgelopen weekend ging het fout in De Galgenwaard, want vanuit het uitvak gooide Vitesse-supporters met vuurwerk. Van Es zegt dat strenger fouilleren een oplossing is om deze misstanden tegen te gaan.

Volgens hem wordt er veel vuurwerk verstopt bij de edele delen. "Ik hoop dat we meer mogelijkheden krijgen bij fouilleren, zoals in Frankrijk bijvoorbeeld het geval is. Dat je op plekken mag fouilleren waar je hier in Nederland níét mag fouilleren", zei een boze FC Utrecht-directeur Van Es tegen ESPN.

"Het is echt een verschrikking dat het zo verkloot wordt door een stel ellendelingen bij een wedstrijd met publiek, waar heel veel mensen weer zin in hadden. Het is schandalig dat wordt gegooid naar een hoek waar ook kinderen zitten. Het slaat helemaal nergens op", aldus Van Es.

Feyenoord-doelman vertrekt