Kökçü open over toekomst: "Ik luister als er een club komt met een goed verhaal"

Orkun Kökçü verwacht dat hij na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord. De Rotterdammers willen geld aan hem verdienen en als er 'een club met een goed verhaal komt' zal de Turks-Nederlandse voetballer dan ook luisteren.

In gesprek met Voetbal International laat Kökçü weten dat een zomers vertrek tot de mogelijkheden behoort: "Ik heb nog een contract tot 2025, maar de situatie is wel veranderd", laat de 20-jarige middenvelder weten. "Feyenoord is heel open geweest over de financiële situatie en het is duidelijk dat de club in de min eindigt. Als er voor mij een club komt met een goed verhaal en Feyenoord kan er geld aan verdienen, kan ik me wel voorstellen dat ik ga luisteren". 

Afgelopen zomer hing een transfer van Kökçu ook al in de lucht. Volgens VI waren clubs als Chelsea, Sevilla, Atalanta, Napoli, Valencia, Arsenal, AS Roma en Wolverhampton Wanderes destijds geïnteresseerd. Toch bleef een overstap uit. "Verlengen is wat ik altijd heb gewild, dus toen de club zich meldde met dat nieuwe contract was ik blij".

Interesse uit Engeland

In de winterstop informeerden verschillende clubs opnieuw voor Kökçü. Zo wilden Leeds United en Leicester City de middenvelder graag huren. "Maar ik was niet fit en Feyenoord wilde er niet aan meewerken, dus dan ben je snel klaar. Ik vond het vooral een fijn signaal dat zulke clubs me toch nog steeds volgen, ondanks mijn blessure en het feit dat ik niet veel gespeeld had".