"Ik verzeker je dat er geen enkel probleem is onder de spelers"

João Teixeira heeft er alle begrip voor dat hij momenteel een deel van zijn salaris moet inleveren. De middenvelder van Feyenoord is weer fit na een kuitbeenblessure, waardoor hij maanden niet inzetbaar was.

''We zijn ons ervan bewust wat er zich afspeelt in de wereld, ook buiten Feyenoord", laat de Portugees weten in gesprek met RTV Rijnmond. ''Wij moeten elkaar helpen. Of het nu Feyenoord is of je buurman. Bekommeren om elkaar, want dit is een wereldwijd probleem. Dat is niet nederig, maar zo ben ik opgevoed door mijn ouders".

Teixeira benadrukt dat iedereen achter het loonoffer staat. "Er schijnt veel over gezegd te zijn, ook al lees ik de Nederlandse kranten niet. Maar ik verzeker je dat er geen enkel probleem is onder de spelers. We staan 100 procent achter de club om hen te helpen. We zijn ons ervan bewust wat er gaande is in de wereld. Ook buiten Feyenoord en Nederland".

Basisplek afdwingen

Teixeira is na langdurig blessureleed weer inzetbaar. De 28-jarige middenvelder hoopt zich in de basis te spelen. "Als je speelt, maak je meer onderdeel uit van het team. Je voelt je ook lekkerder met meer zelfvertrouwen''.

Teixeira hoopt het seizoen goed af te sluiten. "Dat is belangrijk voor ons als spelers, maar ook voor de club. Een goed seizoen is het pas als je kampioen wordt. Maar als dat er niet in zit, zul je moeten knokken voor andere doelstellingen".