Sjaak Swart over Ajax: "Moeten in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen"

Sjaak Swart vindt dat Ajax in de Eredivisie best wat aanvallender kan gaan spelen. Dat zget het clubicoon in gesprek met Voetbal International.

Het is sinds deze zomer dringen in de voorhoede bij Ajax. Dusan Tadic, Sébastien Haller, Antony en David Neres zijn al vier potentiële basisspelers. Daar kwamen deze zomer nog eens Steven Berghuis en Mohamed Daramy bij. "Ik vind drie spelers voor één positie eigenlijk te veel van het goede", zegt Swart daarover tegen VI. "Ik had eigenlijk verwacht dat Neres al weg zou zijn. Ik heb begrepen dat ze daar ook wel een beetje op rekenen. Als hij toch blijft mag je in de Eredivisie best wat creatiever gaan denken." 

Swart denkt daarbij aan een wel heel erg aanvallende formatie. "In onze tijd speelden we vaker met vier aanvallers. Zet Tadic naast Haller en dan twee vleugels. Tegenstanders van het kaliber NEC en RKC weten niet wat hun overkomt. Ajax moet in Nederland gewoon 3-3-4 gaan spelen. Zo zeg, daar ga ik dan wel even lekker voor zitten", besluit Swart.

Net binnen