Chris Woerts meldt transfer: "De deal met Berghuis en Ajax is rond"

Feyenoorder Steven Berghuis maakt definitief de overstap naar rivaal Ajax, zo meldt Chris Woerts maandagavond op de radio bij Veronica Inside. De twee clubs zouden een akkoord hebben bereikt omtrent de transfersom van zes miljoen euro, aldus Woerts.

steven berghuis maakt de overstap van feyenoord naar ajax, transfer

Transfersom

De sportmarketeer weet het zeker zo laat hij weten bij Veronica Inside: "De deal met Berghuis (spelersportret) en Ajax is rond. Berghuis ziet af van zijn deel van de transferopbrengst. Daarmee zijn alle plooien gladgestreken. Hij gaat deze week tekenen en dan wordt het bekendgemaakt." Gedacht werd dat de spelmaker van de Rotterdammers voor een gelimiteerde transfersom van vier miljoen euro kon vertrekken, maar Ajax tast dus dieper in de buidel: "Er is iets meer betaald dan vier miljoen euro. De deal was dat vier miljoen euro het minimum was."

Arbitragezaak

"Het geld dat daarbovenop kwam, zou door Feyenoord gedeeld worden met Berghuis. Feyenoord vroeg acht miljoen. Doordat Berghuis afziet van zijn deel, gaat er twee miljoen euro van het bedrag af en wordt de transfersom zes miljoen euro", aldus Woerts. De club uit Rotterdam heeft de afgelopen maanden geen enkele uitspraken gedaan over het vermeende transferbedrag. Toen de Oranje-international twee jaar geleden verlengde bij Feyenoord, is er een overeenkomst gesloten over 'een minimale opbrengst', aldus De Telegraaf.

Beide clubs leken het de afgelopen dagen niet eens te worden over het befaamde minimumbedrag, dat door beide partijen verkeerd zou zijn geïnterpreteerd. Het leek zelfs af te stevenen op een arbitragezaak. Echter zijn de clubs er volgens Woerts toch uitgekomen. Straks zit de vriendin van Berghuis dus voor haar liefje in de Arena...

Lees ook:Dit roept Berghuis over zich af met transfer naar Ajax