Dit roept Steven Berghuis over zich af met zijn transfer naar Ajax

Steven Berghuis lijkt op zeer korte termijn de overstap te gaan maken van Feyenoord naar Ajax. Uiteraard een zeer gevoelige overstap, die veel met zich mee zal brengen. Wij zetten een aantal zaken op een rij die Berghuis over zich afroept met zijn transfer.

Reacties van Feyenoorders

De reacties onder de supporters van Feyenoord zullen ongetwijfeld niet positief zijn. Het moge duidelijk zijn dat Berghuis in ieder geval niet meer rustig over straat zou kunnen in Rotterdam als de transfer definitief wordt. De vraag is of de aanvaller om die reden wel voor Ajax moet kiezen, of dat hij beter voor een veiligere club kan kiezen. Tijdens De Klassieker in De Kuip zou Berghuis er wellicht/ goed aan doen om iets verder naar binnen te spelen, zodat hij niet in de buurt komt van het publiek.

Reacties van Ajacieden

De grote vraag is dan ook nog of ze in Amsterdam überhaupt wel zitten te wachten op Steven Berghuis. Ajax-fans zijn de afgelopen jaren alles behalve fan geweest van de aanvaller, mede door zijn houding en gedrag. Het valt te betwijfelen of daar nu ineens verandering in gaat komen en of Berghuis dus een warm welkom gaat krijgen in Amsterdam.

Van sterspeler naar wisselspeler

Bij Feyenoord was Berghuis misschien wel de belangrijkste schakel binnen het team, bij Ajax zal dat toch niet heel snel gaan gebeuren. De Amsterdammers beschikken in de basis normaal gesproken over Dusan Tadic en Antony op de flanken en hebben voorlopig ook nog David Neres achter de hand. Al mag hij wel vertrekken. De kans dat Berghuis bij Ajax op de bank komt te zitten lijkt dus erg groot.

Feyenoord-doelman vertrekt