4 redenen waarom Arne Slot een succes wordt bij Feyenoord

Arne Slot is begonnen aan zijn klus als trainer van Feyenoord. Er is veel werk aan de winkel voor de oefenmeester. Wij zetten 4 redenen op een rij waarom Slot een succes gaat worden bij Feyenoord.

1. Goed werk bij eerdere clubs

In het verleden leverde Arne Slot goed werk af als trainer van SC Cambuur en AZ. Bij allebei de ploegen wist hij zijn manier van spelen in het elftal te slijpen Bij de Alkmaarders was hij ook succesvol assistent van John van den Brom. In de jaren in het AFAS Stadion werd gewerkt aan een stabiel AZ waarmee de traditionele top 3 steevast onder vuur werd genomen. Alleen aan prijzen ontbreekt het nog in de trainersloopbaan van Slot.

2. Hij mag bouwen aan een nieuw elftal

Een van de redenen dat Slot is aangesteld is omdat hij mag bouwen aan een nieuw elftal. Ondanks dat er niet heel veel geld is bij Feyenoord, wordt er wel gewerkt aan dat nieuwe team. Spelers als Botteghin en Jorgensen mogen Rotterdam-Zuid verlaten, terwijl met Guus Til een talentvolle speler is aangetrokken. Er gaat daarnaast ook weer meer naar de jeugd worden gekeken. 

3. Veel ervaring aan zijn zijde

Aan voetbalervaring in de technische staf heeft Slot weinig te klagen. Marino Pusic, werd met FC Twente kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, is met Slot meegekomen naar Rotterdam. Bij AZ was Pusic namelijk ook al de assistent van de oud-voetballer. Daarnaast zitten ook John de Wolf en Robin van Persie in de technische staf. Samen goed voor veel wedstrijden in het shirt van Feyenoord.

4. Het kan alleen maar beter gaan

Een voordeel voor Arne Slot. Het kan eigenlijk alleen maar beter gaan bij Feyenoord dan in het afgelopen seizoen. De Rotterdammers eindigden als 5de en wisten zich via de play-offs uiteindelijk toch te plaatsen voor Europees voetbal. De kans dat Feyenoord komend seizoen weer zo'n mager seizoen zal beleven, lijkt heel klein.

4 redenen waarom Arne Slot een succes wordt bij Feyenoord

Feyenoord-doelman vertrekt