Ajax treedt keihard op tegen fans die tickets voor Kiev-thuis doorverkopen

Ajax - Dynamo Kiev is al uitverkocht, maar de Amsterdammers hadden het stadion wel drie keer kunnen uitverkopen. Dat schrijft supportersvereniging Ajax Life op de eigen website. De Amsterdamse clubleiding is alleen absoluut niet blij met de zwarthandel van tickets voor het heenduel in de Champions League play-off.

In één dag tijd verkocht Ajax al 30.000 tickets voor de wedstrijd en donderdag was de Johan Cruijff Arena al uitverkocht. Het wemelde op Marktplaats echter al snel van de tickets. En dat wordt gezien als zwarthandel en is derhalve strafbaar. Supporters willen dus geld verdienen over de rug van medesupporters, iets waar Ajax stevig van baalt en hard tegen optreedt. Mensen die kaartjes doorverkopen riskeren zelfs een stadionverbod. Dat zou volgens Ajax Life niet voor het eerst zijn. Bovendien: wie een tweedehands kaartje koopt, loopt 'een zeer grote kans' het stadion niet in te komen. Ook die voorbeelden zijn volgens de supportersvereniging legio.

Wellicht goed nieuws voor de misgrijpers

Ajax - Dynamo Kiev mag dan (voorlopig) uitverkocht zijn, dat betekent niet dat de fans die vooralsnog misgrepen helemaal kansloos zijn om de wedstrijd te bezoeken. De kans bestaat dat de UEFA een aantal voor zichzelf gereserveerde kaarten teruggeeft. Dat gebeurt vaker. Bovendien is het nog maar de vraag of Kiev het uitvak vol krijgt. Zo niet, kan er nog een gedeelte van die tickets in de verkoop voor Ajax-supporters.

De aftrap van Ajax - Dynamo Kiev, het heenduel van de Champions League play-off, is komende woensdag om 21:00 uur.

Woensdag net zo'n lekker sfeertje in de Johan Cruijff Arena als tegen Standard?