FC Barcelona verdient 100 miljoen en kan aankopen inschrijven

FC Barcelona kan al haar nieuwe aankopen inschrijven voor La Liga. De Spaanse topclub heeft 100 miljoen euro kunnen bijschrijven, zo maakte Joan Laporta maandag bekend.

Dit deed de voorzitter van de club tijdens de presentatie van de nieuwste aanwinst; Jules Koundé. “We hebben de verkoop van 25 procent van Barça Studios afgerond. We hebben nu twee deals gesloten: een voor de televisierechten voor de komende 25 jaar. De andere gaat om 25 procent van de eigendomsrechten van Barça Studios. Daar is 100 miljoen euro voor betaald.” Eerder was er nog twijfel of de Spaanse topclub al haar aanwinsten wel zou kunnen inschrijven. Maar nu lijkt het er op dat Robert Lewandowski, Raphinha, Koundé, Franck Kessié en Andreas Christensen gewoon ingeschreven kunnen worden.

Toekomst De Jong nog steeds onzeker

Nu geld geen probleem meer lijkt voor FC Barcelona, lijkt het erop dat de Catalanen Frenkie de Jong nog bij de club kunnen houden. De vraag is echter of trainer Xavi daar op zit te wachten. Eerder werd er al een akkoord bereikt met Manchester United en lijkt De Jong naar de uitgang te worden gewerkt. De speler rekent echter nog altijd op 17 miljoen euro aan salaris, wat de Spaanse club weigert te betalen.