Kraay jr. steunt Van Nistelrooij: "Er lopen een paar achterbakse hondenkoppen daar"

Hans Kraay jr. is zondag helemaal leeggelopen over de gang van zaken bij PSV omtrent het vertrek van Van Nistelrooij. De presentator van ESPN vindt dat de trainer er goed aan heeft gedaan om weg te gaan bij de Eindhovenaren. Ook oud-teamgenoot Valckx heeft nieuws over de situatie van Van Nistelrooij.

Eerder gedacht aan stoppen

Volgens Kraay jr. heeft de directie van PSV hun trainer laten vallen, terwijl er spelers hebben geklaagd bij hun zaakwaarnemer over Van Nistelrooij. "Wat ik al wist en niet wilde zeggen is gisteren uitgelekt: hij heeft al een paar keer eerder aangegeven dat hij wilde stoppen. Het klopt. Hij heeft na de vierde wedstrijd, na de wedstrijd tegen FC Twente, gedacht aan stoppen. Hij heeft het een paar keer niet zien zitten. Ik denk dat hij wel teleurgesteld is in een aantal spelers. De zaakwaarnemers hebben gelekt naar De Telegraaf, maar dat komt door de spelers", stelt Kraay jr. bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

De presentator van ESPN snapt dat Van Nistelrooij is vertrokken. "Dit heeft hem echt heel veel pijn gedaan, en ik vind het heel verschrikkelijk goed dat hij is opgestapt. Alle mensen die zeggen: Had hij niet vijf dagen kunnen wachten?, die begrijpen het niet. Dan wacht je geen vijf seconden, niet meer met die gasten werken. Wegwezen! Er lopen een paar achterbakse hondenkoppen rond daar."

Tekst gaat verder onder tweet

Spelers op scherp zetten

Valckx, die samenspeelde met Van Nistelrooij, heeft ook nieuws over de gang van zaken omtrent het vertrek van de trainer. "Ik heb begrepen dat Ruud aanvankelijk best happy was met dat stuk in De Telegraaf. Hij wilde dat gebruiken om de jongens op scherp te zetten", begint hij. "Dus Ruud was op weg naar de training en dacht: ik ga de jongens op scherp zetten."

Dinsdagavond had Van Nistelrooij een gesprek met algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart. Dit gesprek was volgens Valckx de druppel. "Toen proefde hij vanuit de directie weinig vertrouwen. Er werd geroepen: het is code rood en heel veel dingen gaan niet goed. Toen heeft Ruud er nog een nacht over nagedacht en besloten te stoppen." Volgens Valckx was het wantrouwen vanuit het bestuur de grootste aanleiding voor het vertrek van de Eindhovenaar.