Deze (oud-)Eredivisiespelers staan in de finale van de Copa América

De finale van de Copa América zal gaan tussen Argentinië en Colombia. Het was weer een verhit toernooi en ook de finale zal niet lafjes zijn. Er zijn een aantal (oude) bekende die meestrijden in deze finale. Over wie gaat dit?

Welke Argentijnse (oud-)spelers uit de Eredivisie staan in de finale van de Copa América?

Gerónimo Rulli

Reservedoelman Gerónimo Rulli staat met Argentinië in de finale van de Copa América. De Ajax-keeper speelde nog geen wedstrijd in het toernooi. Concurrent Emíliano Martinez speelt een uitstekend toernooi en daardoor lijkt er geen ruimte voor de Ajacied. Net als in 2022, toen Argentinië wereldkampioen werd in Qatar. Ook toen was Rulli mee als reservedoelman. Rulli mist hierdoor wel de seizoensstart van Ajax. 

Nicolás Tagliafico

De ervaren linksback speelt inmiddels bij het Franse Olympique Lyonnais. Daarvoor speelde hij echter vijf seizoenen bij Ajax, waar hij een basisklant was. Ook tijdens de Copa América is Tagliafico een vaste waarde voor zijn land. 

Lisandro Martínez

De 26-jarige centrale verdediger heeft ook een verleden bij Ajax, maar voetbalt nu onder Ten Hag bij Manchester United. Ondanks een zware blessure aan het begin van het seizoen speelt Martínez ondertussen alles weer, ook in de finale zal hij naar alle waarschijnlijkheid minuten maken. 

Welke Colombiaanse (oud-)spelers uit de Eredivisie staan in de finale van de Copa América? 

Santiago Arias 

De 32-jarige verdediger heeft vijf seizoenen in de Eredivisie doorgebracht toen hij speelde voor PSV. Daar kwam de Colombiaan echter meer aan spelen toe dan dit toernooi. Arias moet genoegen nemen met een reserverol bij de nationale ploeg. 

Davinson Sánchez

Ook Sánchez speelde bij Ajax, al was dit slechts één seizoen. De 28-jarige centrale verdediger is voor Colombia een vaste waarde en speelde alles dit toernooi. Hij zal Messi en zijn ploeggenoten af moeten houden in de finale. 

Luis Sinisterra 

De 25-jaar oude Sinisterra kent een verleden bij Feyenoord, waar hij vier seizoenen voor uitkwam. Bij Feyenoord was de aanvaller belangrijker dan dat hij dit toernooi voor Colombia is, Sinisterra speelde slechts 33 minuten in de Copa tot nu toe. 

Wie maakt de meeste kans in de finale van de Copa América?

Argentinië maakt een uitstekende indruk dit toernooi en versloeg Canada met 1-0. Fluitend liepen ze naar de finale. De opvallendste wedstrijd tot nu toe was toch de halve finale van Colombia. Ze speelden tegen Uruguay en na de wedstrijd liep het volledig uit de hand. Er werd gevochten op de tribunes en de spelers deden vrolijk mee. Oud-Eredvisionist Luís Suarez probeerde weer iemand te bijten. De Colombianen wisten te winnen met 1-0 en staan in de finale.  

Het zal een spannende strijd worden in de finale. Maandag 15 juli 02.00 uur, Nederlandse tijd, staan de twee landen tegenover elkaar in Miami. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers