Deze (oud-)Eredivisiespelers staan in de finale van de Copa América

De finale van de Copa América zal gaan tussen Argentinië en Colombia. Het was weer een verhit toernooi en ook de finale zal niet lafjes zijn. Er zijn een aantal (oude) bekende die meestrijden in deze finale. Over wie gaat dit?

Welke (oud-)spelers uit de Eredivisie staan in de finale van de Copa América?

Reservedoelman Gerónimo Rulli staat met Argentinië in de finale van de Copa América. De Ajax-keeper speelde nog geen wedstrijd in het toernooi. Concurrent Emíliano Martinez speelt een uitstekend toernooi en daardoor lijkt er geen ruimte voor de Ajacied. Net als in 2022, toen Argentinië wereldkampioen werd in Qatar. Ook toen was Rulli mee als reservedoelman. Rulli mist hierdoor wel de seizoensstart van Ajax. 

Er zijn nog twee oud-Ajacieden die ook voor het Argentijnse elftal spelen. Verdedigers Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon) en Lisandro Martínez (Manchester United) maakten veel minuten dit toernooi, dat gehouden wordt in de Verenigde Staten. Zij worden dan ook in de basis verwacht. 

Wie maakt de meeste kans in de finale van de Copa América?

Argentinië maakt een uitstekende indruk dit toernooi en versloeg Canada met 1-0. Fluitend liepen ze naar de finale. De opvallendste wedstrijd tot nu toe was toch de halve finale van Colombia. Ze speelden tegen Uruguay en na de wedstrijd liep het volledig uit de hand. Er werd gevochten op de tribunes en de spelers deden vrolijk mee. Oud-Eredvisionist Luís Suarez probeerde weer iemand te bijten. De Colombianen wisten te winnen met 1-0 en staan in de finale.  

Het zal een spannende strijd worden in de finale. Maandag 15 juli 02.00 uur, Nederlandse tijd, staan de twee landen tegenover elkaar in Miami. 

Feyenoord-doelman vertrekt