Kieft: 'Een irritante jongen, met een slecht zelfbeeld'

Oussama Tannane werd onlangs uit de selectie van Vitesse gezet door trainer Thomas Letsch. Wim Kieft stelt nu dat de creatieve linkspoot irritant wordt gevonden bij zijn club.

De Duitse oefenmeester vond een gebrek aan focus genoeg om zijn spelmaker uit de selectie te zetten. Hierdoor kwam Tannane niet in actie tegen Stade Rennais en Feyenoord. Een gesprek om het weer recht te trekken, liep maandag volgens verschillende media op niets uit. Nu dreigt er per direct een einde te komen aan de samenwerking tussen beide.

'Irritant'

Aan tafel bij Veronica Inside laat Kieft zijn licht schijnen op de situatie: "Ik denk dat Tannane gewoon een beetje irritant is." Al kan hij volgens de analist wel een aardig balletje trappen: "Daar kan het niet om gaan. Hij is één van de meest getalenteerde spelers van Vitesse en als hij elke week zijn best doet, is er geen trainer die hem niet opstelt. Dan kunnen ze ook allemaal wel met zijn gedrag omgaan."

Tegenover De Telegraaf liet Tannane weten werkelijk geen idee te hebben waarom hij uit de selectie werd gezet door Letsch. Kieft kijkt op van dit interview in de krant: "Dit is wel een jongen die een vrij slecht zelfbeeld heeft. Kennelijk is hij zich er niet van bewust waarom ze hem bij Vitesse zo irritant vinden."